Salted Caramel Brownie cake
Check deze heerlijk vol van smaak Chocolat Brownie. Besprenkeld met caramel en een vleugje zeezout. Houd jij van deze combi, dan moet je dit recept zeker proberen!
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
10 minuten
Baktijd
25 minuten
Aantal
10 stukken
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
85 gr licht bruine basterdsuiker
2 volle eetlepel cacaopoeder
25 gram olie
75 gr margarine of roomboter gesmolten
125 gr rijstmeel
4 eieren
1 vanillesuiker
1 bakpoeder
1 theel vanille extract
75 gram melk chocolade
75 gram pure gesmolten chocolade
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 160 C
- Meng de rijstmeel met de bakpoeder en cacaopoeder en zet op zij
- Klop in een kom de eieren, basterdsuiker, gesmolten boter, vanillesuiker, extract en de olie met een garde tot een mooi beslagje.
Voeg de gesmolten chocolade toe en klop nog even door - Voeg het meelmengsel toe en klop goed door tot je het meel niet meer ziet
- Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm en bestrooi met een handje pecannoten
- Bak voor ong 25 min in een voorverwarmde oven op 160C. Check na 20 a 25 min met een satéprikker
- Til de brownie over naar een taartrooster en laat zoveel mogelijk koelen
- Neem wat bebogeenpasta of karamelpasta in een schaaltje er roer deze goed los. Besprenkel met behulp van een lepel de karamel over de browniecake. Strooi er wat Keltische zeezout op en klaar is je Salted caramel brownie